2012. január 28., szombat

PRÁGA VÁROSLÁTOGATÁS FORTUNA CITY HOTEL *** 3NAP - Jelenlegi ára: 24 900 Ft


Az utalvány tartalma
Hotel Fortuna City*** Prága
A szálloda Prága történelmi központjához közel, csendes környezetben található. Ideális tartózkodási hely azok számára, akik Prága felfedezését célozzák meg, a hoteltől pár lépésre van a villamosmegálló. Ingyenes Wi-Fi-t kínál a panzió nyilvános területein, valamint ingyenes parkolási lehetőséget a közelben.
Bőséges svédasztalos reggeli fogyasztható.
A Fortuna City Hotel minden szobája rendelkezik saját fürdőszobával és műholdas TV-vel. Egy internetes terminál ingyen áll rendelkezésre a hallban.
Cseh specialitásokat és nemzetközi ételeket fogyaszthat az étteremben, és egy teraszos kávézóval is rendelkezik a szálloda, ahol harapnivalókat és italokat kínálnak.
A Solidarita villamosmegállója közvetlenül a Fortuna City Hotel előtt található és a Strasnicka metrómegálló mindössze 500 méterre van. Jegyek kaphatók a szállodában.
Modern, 13-emeletes épület. Kedvező árak, kellemes szállás két- és háromágyas, saját fürdőszobával rendelkező szobákban, valamint 2 halószobás egységekben, melyeknek közös fürdőszobája van. A szobák egyszerűen berendezettek és egy íróasztallal felszereltek.
A Hotel Fortuna City szállodájában található egy utazásszervező pult, és egy internet-terminál a hallban. Pénzváltó, étterem, konferenciaterem, parkolási lehetőség. 24 órás recepciószolgálat várja az érkező vendégeket.
 
Felszereltség és szolgáltatások
Általános
Étterem
Bár
24 órás recepció
Újságok
Terasz
Nemdohányzó szobák
Szobák/létesítmények mozgáskorlátozottak számára
Lift
Széf
Fűtés
Poggyászmegőrzés
Szabadidős lehetőségek
Masszázs
Szolgáltatások
Tárgyaló/bankett létesítmények
Mosoda
Vegytisztítás
Vasalási szolgáltatás
Pénzváltó
Szuvenírek/ajándékbolt
Cipőtisztítás
Csomagolt ebéd
Utazásszervezés
Fax/fénymásolás
Jegyiroda
Internet
A nyilvános helyiségekben Wi-Fi internet-hozzáférés biztosított, díjmentesen.
Parkolórészleg
Privát parkolási lehetőség helyben (előzetes foglalás nem lehetséges), 11 EUR per nap áron.
 
Az utalvány tartalma:
3 nap / 2 éjszaka komfortos kétágyas, erkélyes szobában 2 fő részére
Büféreggeli
Ajándék várostérkép
Late Check Out ( a szoba késői elhagyásának lehetősége kívánságra, a szabad kapacitás függvényében, max. 15: 00 óráig)
Internet
Széf a recepción
Ajándékbolt
A szállodától nem messze ingyenes parkolási lehetőség
Érvényesség:
A voucher a vásárlástól számított 1 évig érvényes és szabadon átruházható. l
Foglalás közvetlenül a szállodánál lehetséges, a szállodával egyeztetett időpontra, kizárólag  az utalvány sorszámának megadásával.
Több utalvány kombinációja nem lehetséges.
A szabad időpontok utáni érdeklődés, és a gyermekek után fizetendő esetleges többlet költség a hotellel történő egyeztetést igényel.
Információ
Prága: Történelem, művészetek, kultúra és vásárlás
Történelméből fakadóan Prága építészeti, kulturális, vallási emlékek, látnivalók sokaságát kínálja, melybe napjainkban a modern kor egy-két mementója is besorolható. A várost alkotó negyedeknek külön-külön hangulata, történelme van, érdemes mindegyiket felkeresni(Óváros, Újváros (itt található a Vencel tér), Zsidónegyed, Várnegyed). 1992 óta Prága történelmi belvárosa a Világörökség része.
Prága hagyományosan Európa egyik fontos kulturális központja. Több száz színházában, galériájában, kiállító termében rendszeresek a bemutatók, kiállítások, és a város utcai kulturális élete is kiemelkedő: pantomimművészek, utcai színházak szórakoztatják az érdeklődőket.
A rendezvények közül kiemelkedő szerepet játszik a Prágai Nemzetközi Tavaszi Fesztivál, valamint az ősszel megrendezett dzsesszfesztivál.
Az "Arany Város" a Moldva partján, kezdettől fogva meghatározó szerepet töltött be Közép-Európában, melynek fejlődésére Prága nagy hatással volt. A szép panorámát a pompás tornyok és kupolák, a Moldván átívelő régi hidak, a Szt. Vitus székesegyház és a csodálatos barokk épületek színesítik. Még ezen is túltesz a Prágai Vár, múzeumaival, galériáival és templomaival.
Károly-híd
Prága egyik jelképévé vált. A barokk korban, fokozatosan helyezték el rajta az egyes szobrokat és szoborcsoportokat, számuk 30. Elsőként a Nepomuki Szent Jánost ábrázoló került ide. Az Óvárost és a Kisoldalt összekötő Károly-híd Prága legismertebb látványossága. A csodálatos mészkőhíd szentek szobrainak egész sorát tartja, közepét a XVII. század óta aranyozott fakereszt ékesíti. A híd gótikus tornya a város dísze
Az Óváros-teret (Stare Mesto)
Az útikönyvek öt csillaggal szokták jelölni. Területe eléri a 9000 m2-t, és számos fontos esemény színhelye volt a múltban. Az óvárosi teret olyan jeles épületek szegélyezik, mint például a Szűz Mária templom, melynek homlokzatát arany Madonna szobor díszíti. A Szent-Miklós templom a 12. században épült. Szépségét leírni nem lehet, ezt látni kell! A tér jellegzetes, egyedi eleme a Kőharangokkal díszített középkori palota, a kőkosos ház és a Storz-ház. Híres a Városháza, mely közel 70 m magas toronyáról könnyen felismerhető. A torony alatti falon egy csillagászati óramű két kereke forog. Az egyik naptár, a másik óra. A gazdagon díszített szerkezet méltán vált Prága egyik jelképévé. A legendák szerint az órásmestert, aki 1490-ben ezt a csodát megalkotta, megvakították, nehogy még egyet készíthessen belőle. Érdemes betérni a Náprstek Múzeumba (Naprstkovo Muzeum), mely néprajzi tárlatokat foglal magában. Az Óváros nyugati részén figyelmet érdemel a Klementínum nagy területe, ahol a husziták Európa első egyetemét létesítették; valamint a Smetana Múzeum csodálatos neoreneszánsz épülete Bedrich Smetana szimfonikus ciklusáról híres cseh zeneszerző emlékeivel. Husz János szobra 1915 óta díszíti a teret, és a prédikátor megégetésének 500. évfordulója alkalmából került ide.
A Városháza
Épületegyüttese évszázadokig tartó bővítések és felújítások eredményeként nyerte el mai formáját.
Orloj
A Városháza legismertebb látványossága az Orloj, talán 1410-bol való és 3 önálló részből áll: bábjáték, szférakör és naptár. Minden kerek órában kinyílik az ablak, és az idő múlását jelképező halál elővezeti a 12 apostolt.
.. A Vencel-tér
Mindenki ismeri, tulajdonképpen nem tér, hanem egy hosszú és széles utca, nagyon hasonlatos például a barcelonai Plaza Espana-hoz. 750 m hosszú és 60 m széles. A tér felett a Nemzeti Múzeum /1890-bol, magasföldszintes, két emeletes neoreneszánsz épület, homlokzata 100 m hosszú/ és a Szent Vencel szobor uralkodik. A lovon ülo Szent Vencel fejedelmet a négy cseh védőszent veszi körül: Ludmila, Ágnes, Adalbert és Prokop. A szobor Josef Václav Myslibek muve, 1913-ban leplezték le.
Moldva folyó
Különleges színfolt a cseh főváros közlekedésében a Moldva folyón zajló kishajóforgalom. A hajóról megtekinthető többek között Vyšehrad, Nemzeti Színház, Károly híd, prágai vár. A hajók április 1-tol október 31-ig közlekednek.
Végig a Moldva partján, érintve többek között a Nemzeti Múzeumot, a prágai várat, Károly hidat, Lorettó kápolnát, Szent Vitus katedrálist közlekedik a prágai turista busz, mellyel gyorsan és kényelmesen megtekintheti Prága nevezetességeit.
Zsidónegyed
A középkorban itt több zsidó közösség élt törvények által megkülönböztetve az egyéb prágai lakosoktól. A város vezetői még a negyedben található kutak vizét is megfertőzték, hogy megnehezítsék a bizánci eredetű zsidók sorsát. Ma már csak néhány emlék tanúskodik az egykori izraelita jelenlétről. A Régiúj zsinagóga (Staronová Synagóga) az 1700-as években épült, a prágai zsidóknak ma is a vallási központja. Legszentebb szegmensén a frigyláda áll, mely tóra tekercseket rejt. A zsidó templom falait belülről gótikus oszlopok támasztják. Az egyik ív tetejéte kifüggesztett lobogót Dávid-csillaggal díszítették. A régi zsidó temető sok mindent elárul a zsidók szokásairól életéről. Itt található 12 000 síremlék közül Löw rabbi síremléke a legnevezetesebb. A Szent Ágnes-kolostor falain jelentős cseh festők képeit lógatták fel
Rudolfinum
A "Művészetek Háza". A gyönyörű neoklasszikus épület a XIX. században épült és koncerteknek ad otthont.
Rozhledna
A modern építészet párizsi Eiffel-tornyot másoló 60 méter magas remeke a Kilátótorony (Rozhledna), melyből páratlan panoráma nyílik Prágára a Kisoldal déli részéről.
Prágai Vár (Hradcany)
A vár a 9. században épült egy palotával, három templommal és egy kolostorral. Területére (Hradcanské námestíre) a Mátyás kapun át juthatunk. A kapu után egyből az elnöki iroda épülete található, mely egy reneszánsz és barokk képtárnak ad helyet. Ha keresztül megyünk az épületen, a második várudvarra érünk. Innen balra a város legjelentősebb egyházi épülete, a Szent Vitus-székesegyház reneszánsz harangtornyos épülete magasodik. A dómot gótikus ívek, rozettás ablakok, aranyozott kapu, karcsú támpillérek díszítik. Az esővizet a tetőről vízköpő szobrok vezetik le. Tovább haladva a Szent György kolostor épülete áll, mely a cseh egyházi témájú festészet remekeit gyűjti össze. A királyi palota a cseh fejedelmek erődítménye volt, gótika és a barokk jegyei egyaránt megtalálhatóak rajta. Ne mulasszuk el megnézni a bordás boltozatú Ulászló-termet, a lovagok lépcsőjét és a Mindenszentek kápolnáját. A Lobkovic-palota a 17. században épült, ma a Nemzeti Múzeumnak ad otthont. Ezzel szemben található a román stílusú Szent György bazilika, dupla, fehér toronnyal. Itt nyugszik Szent Ludmilla és II. Boleslav. A várterület észak-keleti részén a Dalibor-torony magasodik, amely régen börtön volt. Sétánk során pihenőt tehetünk a Prágai várkertben is, mely a cseh főváros legszebb parkja. A Loretanska utcához közel található a Loretó-kegyhely. A 7. kápolnát magába foglaló négyzet alapú építmény számos szép látnivalóval szolgál. Harangtornya például Prága egyik jellegzetes motívuma, 1694-ben készült aranyozott órákkal. A városrész Strahovi-kolostora megér egy kitérőt. A vár alatt található romantikus városrészben templomok, parkok, látványos terek, hidak és szigetek, paloták, meredek lépcsők találhatók. A Wallenstein-palota barokk stílusban épült, hogy felülmúlja a prágai várat. Ma a cseh parlament felsőháza ülésezik itt. A Szent Miklós templom a Kisoldali téten áll. Pazarul díszített belső tere négy sarkában egyházi vezetők szobrait, freskókat, aranyozott oltárokat rejt.
Aranymívesek utcája - Prága leglátogatottab utcája, ahol a XVI. században épült, eredetileg a szegényebb réteg által lakott házikókban tehetünk látogatást. Később ezekben a házikókban laktak Rudolf király alkimistái. A házak egyikében Franz Kafka is otthonra lelt.
Kisoldal (Mala Strana)
Prága legromantikusabb városrésze. A középkorban nemesi és királyi paloták épültek ezen a területen, majd szép templomok és nagykövetségek jelentek meg itt. Mindig is a művészek, költők, misztikusok és különleges figurák kedvenc helye volt. a városrésznek sikerült megőriznie középkorias hangulatát, kevés az üzleti épület itt vagy a bolt.
Kisoldal Főtere (Malostranske namesti)
a negyed szive, egy nagyon élő tér nagy barokk palotákkal és reneszánsz polgári házakkal. Itt találhatő a híres 100 éves "Malostranska kavarna".
Nerudova utca
a Kisoldal főterétől (Malostranske namesti) északnyugatra, a vár felé elhelyezkedő utca a híres íróról, Jan Nerudaról kapta nevét. A festői utca tele van vendéglőkkel, kávézókkal, üzletekkel, melyek különleges megkülönböztető jelekkel vannak ellátva, ez szolgált a megkülönböztetésre, még mielőtt elkezdék volna számozni az utcákat.
Petrin Domb (Petrin)
A domb a Kisoldaltól nyugatra helyezkedik el. Ez Prága 7 dombja közül a legmagasabb és legnevezetesebb. Felfelé haladva találhatjuk Karel Hynek Mácha szobrát, aki a szerelmesek nem hivatalos védőszentje. Romantikus séták gyönyörű helyszíne. Siklóval vagy a Nerudova utcáról gyalog közelíthető meg.
Petrin Torony
A modern építészet párizsi Eiffel-tornyot másoló 60 méter magas remeke a Kilátótorony (Rozhledna), melyből páratlan panoráma nyílik Prágára.
Tükörház
egy gótikus kis kastélyban található, a Petrin Toony mellett.
Kampa-Sziget (Kampa)
Moldva egyik mellékágával, az Ördögárokkal különül el a környéktől. Mivel a víz két szép házsor közé is befolyik, a területet Prága velencéjének is nevezik.
Újváros (Nove Mesto)
Az Újváros a 20. században épült. A Vencel téren megnézhetjük a Szent Vencel lovas szobrot, a pompás Nemzeti Múzeumban a régészeti, zoológiai, numizmatikai gyűjteményt. Az Európa Szálló (Hotel Evropa) homlokzata megkapó látványt nyújt. A prágai szecesszió számos olyan más emléke is megtalálható itt a teljesség igénye nélkül, mint például a Zengzetek Háza, a Central Szálló és a Prága-ház. A Károly téren a Szent Ciril és Szent Metód-temlom barokk épülete feltétlen említést érdemel. A tér egyik oldalát ritka növényekkel színesített botanikai kert szegélyezi.
Nemzeti Színház
Cseh ország Nemzeti Színháza az Újváros észak-nyugati csücskében fekszik. Az arany oromzatú neoreneszánsz épület a prágai kultúrélet fellegvára.
Operaház
bécsi stílusú épület 1888-ból, Fellner and Helmer építészek remekműve.
Vysehrad
Prága déli részén található, mítoszokkal teli városrész. A dombról lélegzetelállító kilátás nyílik a prágai panorámára. Vysehrad az ókor óta lakott terület. A Szent Péter templomot 1070-ben alapították. A terület akkor kapott különleges fontosságot, amikor a Bohemiai Király: Vratislav II (1062 - 1092)ide költöztette udvartartását és palotát építtetett. Egy fél évszázad után viszont a Premysled Ház visszaköltöztette a királyi udvartartást a Prágai Vár területére. A huszita háborúk alatt a gótikus épületek nagy része elpusztult, de egyes részeit utána újjáépítettek. A Szent Péter és Pál monumentális templom uralja ma a környéket. Itt találhatjuk a legfontosabb nemzeti temetőt, ahol Smetana, Dvorak, Karel Capek, Jan Neruda és Mikolas Ales sírja található.



Jelenlegi ára: 24 900 Ft

Az aukció vége: 2012-02-16 00:16
. PRÁGA VÁROSLÁTOGATÁS FORTUNA CITY HOTEL *** 3NAP - Jelenlegi ára: 24 900 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése