2011. július 28., csütörtök

Spiró György : Tavaszi Tárlat - Jelenlegi ára: 2 600 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Tavaszi TárlatA könyv listaára: 2990 Ft. Leírás:
Spiró György újabb, 1956-os regénye várhatóan nagy könyvsiker lesz. Egy nemrégiben adott interjúban a szerző azt mondta, úgy érzi, mostanra érett meg arra, hogy írjon a magyar történelem e kemény epizódjáról. Ötvenhatról egyre többet tudnak a történészek, viszont ebből nem sok jut el a nagyközönséghez. A történet a forradalmat megelőző napokban kezdődik. A regény hőse, Fátray Gyula mérnök a Rókus Kórházban fekszik, október 22-én operálják aranyerét, lábadozását azonban a forradalmi események kissé megnehezítik: a sebesültek cipelése közben tüdőgyulladást kap, és csak a forradalom leverése után kerül haza ismét. Fátrayt látszólag megmenti jószerencséje, ám hamarosan összecsapnak feje fölött a hullámok. Miközben felesége a művelődési minisztérium alkalmazottaként a mára legendássá lett műcsarnokbeli Tavaszi Tárlat rendezésével van elfoglalva (1949 után első ízben ekkor állíthattak ki absztrakt művészek), Fátray kedélyét egy újságcikk borítja el. A kissé zavaros és logikátlan, az ötvenes évek elejét idéző írás a Magyar Ifjúság hasábjain egy nagyszabású államellenes összeesküvésről szól, és az egyik csoport tagjaként említ egy bizonyos Fátray nevű illetőt. Hősünket kiveri a víz, hiszen ilyen nevű (y-nal) nincs rajta kívül tudomása szerint. Be is indul a gépezet. Munkahelyéről egy kínos pártértekezlet után elbocsátják, ráadásul a pártvonalon megfúrt Tavaszi Tárlat miatt feleségét is áthelyezik. Hősünket körülveszi a vészjósló hallgatás, míg végül egy régi ismerős közbenjárására a dolog valahogy elül. Spiró György remek dramaturgiai húzással az 1957. május 1-jei felvonulás jelenetével zárja a regényt. Fátray megkönnyebbül a hatalom és a nép összeborulását látva. A holokausztot túlélt, egykor hithű, de mára csak élni akaró kommunista egyetlen reményét ebből meríti: Ha ilyen tömegesen támogatják a rendszert, akkor a vezetők soha többé nem követhetik el azokat a tragikus hibákat. A korszak sunyi, látensen antiszemita légkörét hitelesen megjelenítő regény a forradalom utáni rendteremtés időszakának mérvadó irodalmi lenyomata. ISBN: 978-963-14-2841-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 600 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 05:40
. Spiró György : Tavaszi Tárlat - Jelenlegi ára: 2 600 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése