2011. július 28., csütörtök

Romsics: Magyarország története a XX. századba - Jelenlegi ára: 4 430 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Magyarország története a XX. századbanA könyv listaára: 4980 Ft. Leírás:
Romsics Ignác monográfiája olyan történelmi tabló, melyben egyenrangúan van jelen a gazdaság-, a társadalom-, a politika-, a diplomácia- és a művelődéstörténet minden fontos tényt, alakot, adatot, statisztikát, térképet közöl, ugyanakkor értékelő mozzanatokat is tartalmazó szakirodalmi szemlét is nyújt. A 20. századi magyar történelem periodizációja - ezzel a kötet fejezetelése - a következő. Az első korszak a boldog békeidők (1900-1914), amikor még tartott a 19. század utolsó harmadára jellemző modernizáció, noha egyre érezhetőbbé váltak bizonyos feszültségek (föld- és parasztkérdés, nemzetiségi problémák). A második rész a világháború, a forradalmak és a trianoni békediktátum ideje (1914-1920), voltaképp négy alkorszak áttekintése ez: a háború négy évéé, a polgári forradalom és a kommün hónapjaié, illetve a békekötésé. A harmadik korszak a Horthy nevével fémjelzett időszak (1920-1944), amely Romsics Ignác szerint is átértékelésre szorul, mert korántsem jelentette hazánk históriájának mélypontját, sőt a kultúra, az oktatás tekintetében kifejezetten színvonalas volt. A következő etap Magyarország szovjetizálása, a szovjet megszállás árnyékában az egypártrendszer kiépítéséhez vezető koalíciós időszak. Ezt követően három fejezet dolgozza fel a szocializmus időszakát: A Rákosista diktatúra, 1956, és A Kádár-korszak. Az utolsó rész az 1989-től napjainkig tartó időszakot elemzi. A kézikönyv most megjelenő negyedik és bővített kiadásában a szerző a legújabb nemzetközi kutatások eredményeihez alkalmazkodva módosította a GNP-re és GDP-re vonatkozó adatokat. Az utolsó - újraírt - fejezet a szerző legújabb kortörténeti összefoglalójára támaszkodva (A Harmadik Magyar Köztársaság, 1989-2009 201009202), a kötet többi fejezetéhez hasonló szerkezetben tárgyalja a demokratikus Magyarország első két évtizedét. Az időrendi táblázat 2010 nyaráig lett kibővítve, valamint a bibliográfia is felfrissítésre került. A mű - egyszerre lehet felsőoktatási tankönyv és fontos történelmi, kortörténeti ismeretterjesztő kiadvány beszerzése széles körben ajánlott. Beszerzését az állomány figyelembevételével szak- és általános gyűjtőkörű, valamint középiskolai könyvtárak részére is ajánljuk. ISBN: 978-963-276-179-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 4 430 Ft

Az aukció vége: 2011-08-01 02:11
. Romsics: Magyarország története a XX. századba - Jelenlegi ára: 4 430 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése